Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ-ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ


ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ το νέο εμβόλιο κατά της νέας γρίπηςνα προκαλεί μια σοβαρή ασθένεια του νευρικού συστήματοςη οποία μπορεί να οδηγήση ακόμη και στο θάνατο,αναφέρεται απόρρητο έγραφο της βρετανικής κυβέρνησης προς τους διευθύνοντες νευρολογικών κλινικών,σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Mail on Sunday".
Η ύπαρξη του εγράφου,που φέρει την σφραγίδα της Βρετανικής ΥπηρεσίαςΔημόσιας Υγείας,έχει προκαλέσει ανατριχίλα σε ολον τον κόσμο,καθώς οι υπεύθυνοι ζητούν απο τους Αγγλους νευρολόγους να παρακολουθούν μια πιθανή άυξηση του συνδρόμου Guillain Barre(GBS),η οποία ενδεχομένως να προκαλείται απο το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Πρόκειται για μια ςγκεφαλική διαταραχή που επηρεάζει τα περιφεριακά νεύρα,δηλαδή αυτά που βρίσκονται εκτός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης,προκαλεί παράλυση και δυσκολίες στην αναπνοή και μπορεί να επιφέρει ακόμη και τον θάνατο,σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της "Mail on Sunday"".

Στο έγραφο -σύμφωνα με την Mail on Sunday-αναφέρεται οτι είκοσι πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το 1976 στις ΗΠΑ εξαιτίας του συγκεκριμένου εμβολίου,ενώ την ίδια περίοδο καταγράφηκαν πεντακόσιες περιπτώσεις του συγκεκριμένου συνδρόμου.

Το εμβόλιο αποσύρθηκε δέκα εβδομάδες μετα την κυκλοφορία τιυ,ενώ η Αμερικανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να πληρώσει εκατομμύρια δολλάρια ως αποζημιώσεις στις οικογένειες που είχαν επηρεαστεί.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ,η πρωτη φάση εμβολιασμών αφορά 13.000.000 ανθρώπους ηλικίας απο 6-65 ετών και θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.
Ομως οι ειδικοί προεισοποιούν οτι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες κλινικές μελέτες και οι επιπτώσεις του εμβολίου κυρίως στα παιδιά δεν ειναι γνωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου